VVI Objectives

Chandrayaan 02 became 100% successful all information of mission and moon


Chandrayaan 02 became 100% successful all information of mission and moon



Chandrayaan 02 became 100% successful all information of mission and moon


Friends, in this post today, you are going to study the valuable information of the moon, perhaps this information will become a link to your knowledge. 

Success of Chandrayaan 02 mission fixed 2019



1. What is the science that studies the surface of the moon and its internal state? 

Answer: - Selenology 

2. What is the dust on the moon called? 

Answer: - Shanti Sagar (which is dark.) 

3. Which is the highest mountain on the south pole of the moon? 

Answer: - Leibnitz Mountains 

4. Which planet is called Moon? 

Answer: - Fossil planets 

Chandrayaan 02 became 100% successful Chandrayaan 2 Lander Name



5. In approximately how many days does the moon revolve around the earth? 

Answer: - 27 days 8 hours 

6. About how much of the moon can be seen from the earth? 

Answer: - Fifty percent 

7. How many degrees of angle does the axis of the moon make with the Earth's axis plane? 

Answer: - 58. Angle of 48 degree axis 

8. The moon is ………….. Around the axis of the Earth. 

Answer: - Parallel 

What will happen to Chandrayaan Mission 02?




Chandrayaan 02 became 100% successful all information of mission and moon



9. What is the diameter of the moon? 

Answer: - 3480 km 

10. What is Chandramas or Cyanotic Mass? 


With respect to the sun, how long is the duration of the moon's orbit? 

Answer: - 29.53 days 

11. What is the lunar period according to the sidereal time? 

Answer: - 27/1/2 days (which is called Nakshatra month.) 

12. How old is the Earth according to Apollo astronauts? 

Answer: - 460 years old 

13. When the moon is the brightest on earth, what is that situation called? 

Answer: - Super Moon / Perez Flower Moon 

Chandrayaan 2 update, about Chandrayaan 2



14. What is the average distance between the moon and the earth? 

Answer: - 384365 km 

15. If there are two full moon months in a calendar month, then what is the second full moon called? 

Answer: - Blue Moon 

16. When has the Blue Moon been seen? 

Answer: - In 2012 and 2018 

17. What was brought to the moon by Apollo astronauts? 

Answer: - Rock (of which Titanium was the highest.) 

18. What is the ratio of the solar and moon powers required for the tide to rise? 

Answer: - 11: 5 


Friends, hope you will like this information about the moon. Keep your love like this.

Post a Comment

0 Comments