VVI Objectives

Objective of Echo by Walter De La Mare for BSEB 12th 50 Marks English

Objective of Echo by Walter De La Mare for BSEB 12th 50 Marks English

Objective of Echo by Walter De La Mare for BSEB 12th 50 Marks English


BSEB 12th 50 Marks English Objective of Echo by Walter De La Mare

Objectives:-

1. Who has composed the poem ‘Echo’?
'इको’कविता की रचना किसने की?
Ans: - Walter De La Mare

2. Who is baffled with the echo sound through the whispering glades?
फुसफुसाहट के माध्यम से गूंज ध्वनि से कौन चकित है?
Ans: - Birds


3. What hissed on the sun?
सूरज पर क्या पड़ा?
Ans: - Leafy boughs

4. What echoed for mockery’s sake?
मजाक के लिए क्या प्रतिध्वनित हुआ?
Ans: - Voices

5. At last in the poem, the poet seems to be-
कविता में आख़िरकार कवि लगता है-
Ans: - Desperate

6. What went on through the whispering glades and baffled the birds?
फुसफुसाती हुई चमक के माध्यम से क्या हुआ और पक्षियों को चकमा दिया?
Ans: - Narrators’ words


7. Who bawled with tears?
आँसुओं से कौन बाँधे?
Ans: - Narrator

8. When did born Walter De La Mare?
वाल्टर डी ला मारे का जन्म कब हुआ?
Ans: - 25th April 1873


9. When did die Walter De La Mare?
वाल्टर डे ला मारे की मृत्यु कब हुई?
Ans: - 22nd June 1956

10. The nationality of Walter di la mare:-
वाल्टर डि ला की राष्ट्रीयता: -
Ans: - United Kingdom


This objectives are better for you. Do you want to comment on this post?

Post a Comment

0 Comments