VVI Objectives

Bihar Board 2020 VVI 12th Objective questions of 50 Marks English from Prose and Poetry

Bihar Board 2020 VVI 12th Objective questions of 50 Marks English from Prose and Poetry

Bihar Board 2020 VVI 12th Objective questions of 50 Marks English from Prose and Poetry


Objective Questions Intermediate for 50 Marks English of Bihar Board 2020 from Prose and Poetry

Objective questions Bank 2020 of intermediate 50 Marks English for Bihar Board

12th 50 Marks English Bihar Board Modal Paper 2020 from Prose and Poetry

English Bihar Board Modal Paper 2020 12th 50 Marks
Bihar Board Exam 2020, Bihar Board 12th Exam 2020, Bihar Board English Exam 2020, Bihar Board 50 Marks English Exam 2020, Bihar Board 50 Marks English Exam Questions 2020, Bihar Board 50 Marks English Objective Questions Exam 2020, 2020 50 Marks English Objective Questions of Bihar Board, 2020 50 Marks English VVI Objective Questions of Bihar Board from Prose and Poetry

1. What did happen to the healthy young man ……..
स्वस्थ नौजवान के साथ क्या हुआ ।
Ans: - severe attack of influenza.

2. What had the photographer done with the author’s eyes?
लेखक की आँखों से फोटोग्राफर ने क्या किया था?
Ans: - removed the brow


3. What factors produce good manner-
कौन से कारक अच्छा गुण उत्पादन करते हैं-
Ans:- compassion and realization

4. Why was Bill no longer fighting at the front line-
बिल अब फ्रंट लाइन पर क्यों नहीं लड़ रहा था-
Ans: - He was on sick leave.

5. What features of Keats’ character is mentioned?
कीट्स के चरित्र की क्या विशेषताएं बताई गई हैं?
Ans:- family affection.


6. Some people do not remember to take medicines because-
कुछ लोगों को दवाई लेना याद नहीं है क्योंकि-
Ans: - they dislike it.

7. Why does the author not carry an umbrella-
लेखक छाता क्यों नहीं रखता है-
Ans: - for losing it.

8. ‘The Daffodils’ has been written by-
द डैफोडिल्स 'किसके द्वारा लिखा गया है?
Ans: - William Wordsworth


9. Which of the following poems is written by Rudyard Kipling-
रुडयार्ड किपलिंग ने निम्नलिखित में से कौन सी कविता लिखी है-
Ans: - If

10. Rudyard Kipling has been awarded noble prize in –
रुडयार्ड किपलिंग को कब उत्कृष्ट पुरस्कार से सम्मानित किया गया है -
Ans: - 1907

11. ‘The Lake Isle of Innisfree’ is composed by –
द झील आइल ऑफ इनफ्रीश्री ’किससे बना है?
Ans: - W.B. Yeats


12. ‘The Solder’ is about a –
द सोल्डर ’एक के बारे में है -
Ans: - War.

13. ‘David Copperfield’ is a work done by –
डेविड कॉपरफील्ड 'किसके द्वारा किया गया कार्य है -
Ans: - Charles Dickens

14. Is the speaker afraid of death?
क्या वक्ता मृत्यु से डरता है?
Ans: - No


15. What is a black bird –
एक काला पक्षी क्या है -
Ans: - Cuckoo

16. Siegfried Sassoon has written the poem –
सिगफ्रीड ससून ने कविता लिखी है -
Ans: - Everyone sang

17. What do you mean by ‘Everyone sang’ –
'हर कोई गाया' से आपका क्या मतलब है -
Ans: - Happiness in freedom

18. Why do some people have difficulty in writing letters?
कुछ लोगों को पत्र लिखने में कठिनाई क्यों होती है?
Ans: - Some have no gift of expression.


19. A.S. Gardiner has written –
ए.एस. गार्डिनर ने लिखा है -
Ans: - On letter writing.

20. J.C. Hill has written –
जे.सी. हिल ने लिखा है -
Ans: - Good Manners.

21. ‘With the photographer’ is written by –
फोटोग्राफर के साथ ’किसके द्वारा लिखा गया है -
Ans: - Stephen Leacock

22. ‘Robin’ is written by –
‘रॉबिन’ किसके द्वारा लिखा गया है?
Ans: - J. Corbett.


23. ‘If’ is written by :-
‘यदि’ किसके द्वारा लिखा गया है: -
Ans: - Rudyard Kipling

24. ‘The lake isle of Innisfree’ written by –
इन्फीस्री की झील आइल ’किसके द्वारा लिखी गई है?
Ans: - W.B. Yeats.

25. ‘Adlestrop’ is written by –
एडल्ट्रॉप ’किसके द्वारा लिखा गया है -
Ans: - Edward Thomas

Bihar Board Modal Paper 2020 of 12th 50 Marks English

Bihar Board Exam Modal Paper 2020 of 12th 50 Marks English

Bihar Board Exam Objective Questions 2020 of 12th 50 Marks English

Post a Comment

0 Comments