VVI Objectives

With the photographer Objective Questions for Bihar board 12th 50 Marks English

With the photographer Objective Questions for Bihar board 12th 50 Marks English

With the photographer Objective Questions for Bihar board 12th 50 Marks English

Board: - Bihar School Examination Board

Class: - 12th (Intermediate)

Subject: - Objective English or 50 Marks English

Section: - Prose

Chapter: - Second

Chapter Name: - With the photographer

Writer: - Stephen Leacock

बिहार बोर्ड 12 वीं 50 अंक अंग्रेजी के लिए फोटोग्राफर वस्तुनिष्ठ प्रश्न

बोर्ड: - बिहार विद्यालय परीक्षा बोर्ड

कक्षा: - 12 वीं (इंटरमीडिएट)

विषय: - वस्तुनिष्ठ अंग्रेजी या 50 अंक अंग्रेजी

धारा: - गद्य

अध्याय: - दूसरा

अध्याय का नाम: - फोटोग्राफर के साथ

लेखक: - स्टीफन लीकॉक

फ़ोटोग्राफ़र के साथ वस्तुनिष्ठ प्रश्न: -

With the photographer Objective Questions:-


1. The thin man in a grey suit, with the dim eyes of a natural scientist, was –

एक ग्रे सूट में पतला आदमी, एक प्राकृतिक वैज्ञानिक की मंद आँखों वाला कौन था -

Answer: - The photographer


2. Who wrote ‘With the photographer’ article?

फोटोग्राफर के लेख को किसने लिखा है?

Answer: - Stephen Leacock

3. The author wanted a faithful copy of his face and the purpose of the photograph was-

लेखक अपने चेहरे की एक वफादार प्रति चाहता था और तस्वीर का उद्देश्य था-

Answer: - Wasted

4. ‘The photographer’ looks were-

फोटोग्राफर के रूप कैसे थे-

Answer: - Cold


5. The photographer let the author wait for –

फोटोग्राफर ने लेखक की प्रतीक्षा कितने देर की -

Answer: - An hour

6. In the studio, a beam of sunlight filtered through –

स्टूडियो में, सूर्य के प्रकाश की किरण के माध्यम से क्या फ़िल्टर किया जाता है -

Answer: - A sheet of factory cotton


7. What did the photographer commented about the author’s face?

फोटोग्राफर ने लेखक के चेहरे के बारे में क्या टिप्पणी की?

Answer: - Quite wrong

8. The photographer took the author’s face in his hands and –

फोटोग्राफर ने लेखक का चेहरा अपने हाथों में लिया और -

Answer: - Twisted it sideways


9. ‘I caught the features just in a moment of animation’. For what did the photographer passed the said comment?

मैंने एनीमेशन के एक पल में ही विशेषताओं को पकड़ लिया '। उक्त टिप्पणी के लिए फोटोग्राफर ने क्या किया?

Answer: - The author’s photographer

10. When did the photographer call the author to let see a proof of his taken photograph?

फोटोग्राफर ने लेखक को अपनी ली गई तस्वीर का प्रमाण देखने के लिए कब बुलाया था?

Answer: - On Saturday


Dear friends you have to practice and get a good marks in the Bihar Board 12th examination. If you love this objective questions please share to your friends.

प्रिय दोस्तों आपको बिहार बोर्ड 12 वीं की परीक्षा में अच्छे अंक प्राप्त करने के लिए अभ्यास करना होगा। यदि आप इस वस्तुनिस्ट प्रश्न पसंद करते हैं तो कृपया अपने दोस्तों को साझा करें।

Post a Comment

0 Comments