VVI Objectives

The Pace for living objective questions for Bseb students

The Pace for living objective questions for Bseb students
The Pace for living objective questions for Bseb students

The Pace for living objective questions for Bseb students in English

The Pace for living objective questions for Bihar board 10th students



1. What is the lesson for The Pace for Living?

Answer: - Articles

2. What Does the Pace for Living Teach?

Answer: - The pain of present life

3. Who is the author of The Pace for Living Article?

Answer: - R. C. Hutchinson

4. When was RC Hutchinson born?

Answer: - 23 January 1907

5. When did RC Hutchinson die?

Answer: - 3 July 1975

6. Who is the famous novel of R. C. Hutchinson?

Answer: - ‘Rising’ which was published in 1975.

7. RC Hutchinson is called to watch drama one day?

Answer: - Dublin city

8. What was the main character of the drama?

Answer: - Corn merchant



9. How much euros did the corn merchant’s wife spend on a holiday?

Answer: - 10 euros

10. How many girls were there in the film?

Answer: - Three

11. Which tribe did the author belong?

Answer: - Slow thinker

12. Which word in the passage stands for worship?

Answer: - Adore

13. Who did like fast travelling?

Answer: - the author

14. Who was cheating with the corn-merchant?

Answer: - His nephew

15. Slow thinkers have a disadvantage when it comes to earning a…..

Answer: - Living

16. Who didn’t dislike the rapid movement of life?

Answer: - The Author.


The Pace for living objective questions for Bseb students in Hindi

Bseb छात्रों के लिए वस्तुनिष्ठ प्रश्नों के लिए पेस




लिविंग के लिए पेस के लिए सबक क्या है?

उत्तर: - लेख

लिविंग टीच के लिए पेस क्या है?

उत्तर: - वर्तमान जीवन की पीड़ा

द पेस फॉर लिविंग आर्टिकल के लेखक कौन हैं?

उत्तर: - आर। सी। हचिंसन

आरसी हचिंसन का जन्म कब हुआ था?

उत्तर: - 23 जनवरी 1907

आरसी हचिंसन की मृत्यु कब हुई?

उत्तर: - 3 जुलाई 1975

आर। सी। हचिन्सन का प्रसिद्ध उपन्यास कौन है?

उत्तर: -: राइजिंग ’जो 1975 में प्रकाशित हुआ था।

आरसी हचिंसन को एक दिन नाटक देखने के लिए कहा जाता है?

उत्तर: - डबलिन शहर

नाटक का मुख्य पात्र क्या था?

उत्तर: - मक्के के व्यापारी

मकई व्यापारी की पत्नी ने छुट्टी पर कितना यूरो खर्च किया?

उत्तर: - 10 यूरो

फिल्म में कितनी लड़कियां थीं?

उत्तर: - तीन



लेखक का संबंध किस जनजाति से था?

उत्तर: - धीमे विचारक

मार्ग में कौन सा शब्द पूजा के लिए खड़ा है?

उत्तर: - आदोर

तेज यात्रा किसे पसंद थी?

उत्तर: - लेखक

मकई-व्यापारी के साथ धोखा कौन कर रहा था?

उत्तर: - उनका भतीजा

धीरे सोचने वालों को नुकसान होता है…

उत्तर: - जीवित

जीवन की तीव्र गति को किसने नापसंद किया?

उत्तर: - लेखक।

Post a Comment

0 Comments