VVI Objectives

Objective Q and A of God Made the Country for BSEB 10th Students 2020

Objective Q and A of God Made the Country for BSEB 10th Students 2020
Objective Q and A of God Made the Country for BSEB 10th Students 2020

Objective Question and Answer of God Made the Country for BSEB 10th Students 2020

Objective Question and Answer of God Made the Country for Bihar Board 10th students for Examination 2020, Objective Question and Answer for BSEB 10th students, Objective Question and Answer BSEB 2020 Exam

Class: - 10, Subject: - English, Section: - Poetry
1. Which poet has composed God Made the Country poetry?

Answer: - William Cowper

2. What is discussed in the God Made the Country poem?

Answer: - The beauty of the rural life

3. According to the God Made the Country, who made the country or the village?

Answer: - God

4. What type of text is this text?

Answer: - Natural poem

5. When was William Couper born?

Answer: - November 26, 1731 AD

6. Who is the most favored poet of William Copper?

Answer: - The Task

7. What does a poet ask us to avoid in poetry?

Answer: - Artificial luxury Thing

8. According to the poet, where is the goodness of life found?

Answer: - In the village

9. What happens to the people of the city according to the poet?

Answer: - lazy

10. What do people of the city use?

Answer: - In chariot and sedan

11. Why are trees planted in the village?

Answer: - For tourists and tired people

12. The reason for urban noise pollution has stopped singing the birds?

Answer: - Thrust and Bulbul

The dear reader of this post is requested to make a comment and tell us how did you find this fascist question? Thank you for reading this post.

वस्तुनिस्ट प्रश्न और उत्तर ऑफ़ गॉड मेड द कंट्री बिहार बोर्ड 2020 परीक्षा के लिए

वर्ग :- 10, विषय :- अंग्रेजी, सेक्शन :- पोएट्री


1. गॉड मेड द कंट्री कविता को किस कवि ने रचना की है?

उत्तर :- विलियम कौपर

2. गॉड मेड द कंट्री कविता में किस बात की चर्चा की गए है?

उत्तर :- द बयूटी ऑफ़ द रूरल लाइफ

3. गॉड मेड द कंट्री कविता के अनुसार देश यानि गांव को किसने बनाया है?

उत्तर :- भगवन

4. यह पाठ किस प्रकार का पाठ है?

उत्तर :- प्राकृतिक कविता

5. विलियम कौपर का जन्म कब हुआ था?

उत्तर :- 26 नवंबर 1731 ईस्वी में

6. विलियम कौपर का सबसे प्रशिद्ध कविता कौन है?

उत्तर :- द टास्क

7. कवि कविता में हमें किस चीज से बचने के लिए कहता है?

उत्तर :- आर्टिफीसियल लक्ज़री थिंग

8. कवि के अनुसार जीवन की अच्छाई कहाँ देखने को मिलती है?

उत्तर :- गांव में

9. शहर के लोग कवि के अनुसार कैसा होता है?

उत्तर :- आलसी

10. शहर के लोग किस चीज का उपयोग करता है?

उत्तर :- रथ और पालकी में

11. गांव में बृक्ष क्यो लगाया जाता है?

उत्तर :- पथिको और थके लोगो के लिए

12. शहरी ध्वनि प्रदूषण के कारण को पक्षी गाना बंद कर दिया है?

उत्तर :- थ्रस्ट और बुलबुल

इस पोस्ट के प्रिय पाठक से अनुरोध है की एक कमेंट करे और हमें बताये की यह वस्तुनिस्ट प्रश्न आपको कैसा लगा? आपने यह पोस्ट पढ़े उसके लिए धन्यवाद।

Post a Comment

0 Comments